دسته بندی نشده

معرفی کامل انواع دستگاه‌ بدنسازی و کاربرد آنها

انواع دستگاه‌های بدنسازی

آیا تا به‌حال شده که با دیدن افرادی که اندام بسیار متناسبی دارند، احساس کنید چقدر از حال و هوای تناسب اندام و بدنسازی دور هستید؟ گاهی حتی دیدن تغییرات ظاهری یک دوستِ نزدیک هم می‌تواند چنین حسی را در افراد ایجاد کند. ورزش کردن، آن هم به عنوان یک عادت روزمره، کار کم‌زحمتی نیست. اما افرادی که این زحمت را به جان می‌خرند، اعتماد به نفس و نشاطی درونی را تجربه می‌کنند که تا پیش از این، از آن برخوردار نبودند. تناسب اندام، بدنسازی، فیتنس یا هر اسمی که بر آن بگذاریم، بهشتی برای این علاقه‌مندان به سبک زندگی سالم به‌شمار می‌رود. زیرا طیف وسیعی از تجهیزات ورزشی، و انواع دستگاه بدنسازی را، برای رفع نیازهای گوناگون تمرینی آنها فراهم می‌کند.

با لطیفی اسپرت همراه باشید تا با هم، انواع دستگاه بدنسازی، اسم دستگاه های بدنسازی و کاربرد آنها را به طور دقیق بشناسیم. چه یک ورزشکار حرفه‌ای باشید و چه یک فرد کنجکاو یا علاقه‌مند به سبک زندگی سالم، که می‌خواهد سفر تناسب اندام خود را آغاز کند، شناخت انواع لوازم بدنسازی، هم می‌تواند به اعتماد به‌ نفس شما، و هم به بهبود کیفی تمریناتتان کمک کند. ضمن اینکه این امر راهنمای مناسبی هم برای خرید دستگاه بدنسازی محسوب می شود.

خرید دستگاه بدنسازی

آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع دستگاه بدنسازی و کاربرد آنها

انواع دستگاه‌های بدنسازی

به طور کلی، تجهیزات بدنسازی با دو رویکرد طراحی و ساخته می‌شوند:

  • ورزش در باشگاه
  • ورزش در خانه

باشگاه‌های تناسب اندام به مجموعه گسترده‌ای از انواع دستگاه‌های بدنسازی مجهز هستند. هر گروه از این دستگاه‌ها به‌منظور تمرین‌دادن عضلات مشخصی طراحی شده‌اند و گروه‌های ماهیچه‌ای مختلفی را هدف قرار می‌دهند. اهداف تناسب اندام افراد به پرورش همین ماهیچه‌ها بستگی دارد. مثلاً کسی که می‌خواهد عضلات پاهایش را قوی‌تر کند، بیشتر با دستگاه‌هایی که عضلات پا را درگیر می‌کنند، تمرین می‌کند.

در باشگاه‌ها می‌توانید انواع تجهیزات بدنسازی را بیابید. از دستگاه‌های پرورش شانه‌ها، بازوها و سینه گرفته، تا تجهیزات تقویت عضلات شکم، کمر و پاها. این گوناگونی ممکن است شما را سردرگم کند. به همین علت ما انواع دستگاه بدنسازی را طوری دسته‌بندی می‌کنیم که شناخت آنها تا حد امکان ساده شود.

انواع دستگاه‌های بدنسازی

دسته‌بندی انواع وسایل بدنسازی، فارغ از خانگی و باشگاهی بودن، بر اساس نوع تمرینی که با آنها انجام می‌شود، و تأثیراتی که به جای می‌گذارند، صورت می‌گیرد.

با این مقدمه می‌توان گفت انواع دستگاه بدنسازی، اعم از خانگی و باشگاهی، در پنج دسته کلی جای می‌گیرند. این پنج دسته عبارتند از:

  1. دستگاه‌های هوازی؛
  2. وزنه آزاد؛
  3. دستگاه قدرتی یا ایستگاهی؛
  4. نیمکت و میز؛
  5. اکسسوری؛

در ادامه، هر کدام از این گروه‌ها و زیرمجموعه‌های آنها را بررسی می‌کنیم.

دستگاه‌های هوازی :

دستگاه‌های بدنسازی هوازی بر تمرینات قلبی عروقی تمرکز دارند. این دستگاه‌ها، ضربان قلب را افزایش می‌دهند و سطح استقامت را بالا می‌برند. با محبوب‌ترین دستگاه‌های هوازی آشنا شوید:

تردمیل

انواع دستگاه بدنسازی

تردمیل، یک دستگاه ورزشی ضروری در باشگاه‌ و خانه است. این دستگاه، شرایط آسان و کنترل‌شده‌ای را برای پیاده‌روی، درجا زدن یا دویدن فراهم می‌کند.

درباره تردمیل بیشتر بدانید: تردمیل چیست

دوچرخه ثابت

انواع دستگاه بدن سازی

در میان انواع دستگاه بدنسازی، دوچرخه ثابت یکی از محبوب‌ترین‌هاست. زیرا در عین حال که برای تقویت قلب و عروق بسیار کارآمد است، فشار وارد شده بر مفاصل را به حداقل می‌رساند.

درباره دوچرخه ثابت بیشتر بخوانید.

بیشتر بخوانید: دوچرخه ثابت چیست

قایقی

انواع وسایل بدنسازی

دستگاه‌ قایقی یا رویینگ، حرکت قایقرانی را شبیه‌سازی می‌کند. تمرین با دستگاه قایقی، باعث درگیر شدن گروه‌های عضلانی متعددی می‌شود. در نتیجه، دستگاه قایقی یک تمرین با شدت نسبتاً بالا را ارائه می‌دهد.

اِلِپتیکال یا اسکی فضایی

انواع لوازم بدنسازی

الپتیکال که شباهت زیادی به دوچرخه ثابت دارد، حرکت طبیعی پیاده‌روی، درجا زدن یا دویدن را شبیه‌سازی می‌کند. تمرین با الپتیکال در رده تمرین‌های کم‌فشار قرار می‌گیرد و پاها، باسن و بخش‌هایی از بالاتنه را هدف قرار می‌دهد.

مطالعه بیشتر: دستگاه الپتیکال یا اسکی فضایی چیست ؟

اسپینینگ

انواع وسایل بدنسازی

اسپینینگ، دوچرخه‌ ثابتی است که به‌طور خاص برای کلاس‌های دوچرخه‌سواری با شدت بالا طراحی شده‌ است. اسپینینگ به کاربران این امکان را می‌دهد که سطوح مقاومت گوناگونی را تنظیم کنند و با سرعت‌های مختلف پدال بزنند تا یک تمرین قلبی عروقی چالش‌برانگیز را تجربه کنند.

بیشتر بدانید: دوچرخه اسپینینگ چیست؟ مزایای ورزش اسپینینگ

ایر اسکی یا اسکی هوایی

انواع تجهیزات بدنسازی

ایر اسکی یکی دیگر از انواع دستگاه بدنسازی است که حرکت اسکی کراس کانتری را شبیه‌سازی می‌کند. تمرین با ایر اسکی کل بدن را درگیر می‌کند و یک تمرین قلبی عروقی عالی را ارائه می‌دهد.

کوه پیما

دستگاه کوه‌پیما یکی از بهترین دستگاه‌های هوازی به‌شمار می‌رود که تجربه صعود از کوه، تپه، پله و… را شبیه‌سازی می‌کند. دستگاه کوه‌پیما استقامت و عملکرد قلبی عروقی را به طرز چشمگیری ارتقا می‌دهد. از آنجا که این دستگاه به صورت عمودی طراحی شده، فضای بسیار کمی را در خانه و باشگاه اشغال می‌کند. تمام افراد، با هر سطحی از آمادگی جسمانی و سابقه در کوه‌پیمایی، می‌توانند از دستگاه کوه‌پیما استفاده کنند.

پله (اسکالیت)

دستگاه پله نوردی یا ماشین اسکالیت، یکی دیگر از دستگاه‌های هوازی در بدنسازی به شمار می‌رود که مثل تمام دستگاه‌های هوازی که تا اینجا بررسی کردیم، هدفش بهبود سیستم مصرف اکسیژن و عملکرد قلبی عروقی است.

به علاوه، دستگاه بدنسازی پله در چربی‌سوزی و فرم‌دهی به عضلات پایین‌تنه وسیله‌ای بسیار کارآمد است. تمرین با این دستگاه، نوعی ورزش استقامتی به شمار می‌رود که سبب افزایش نرخ ضربان قلب، ارتقای روند سوخت و ساز بدن، و ترشح هورمون اندروفین می‌شود.

وزنه آزاد

یکی دیگر از انواع تجهیزات بدنسازی، وزنه آزاد است. منظور از وزنه آزاد، مجموعه‌ای از هالتر، دمبل، کتل‌بل و… است که از وزنه و مقاومت قابل تغییر برای هدف قرار دادن گروه‌های عضلانی گوناگون استفاده می‌کنند. ویژگی وزنه آزاد این است که طیف گسترده‌ای از تمرینات را برای مجموعه‌ای از عضلات، و نه یک عضله خاص، ارائه می‌دهد.

آزادی عمل با وزنه آزاد به این معنی است که فشار می‌تواند علاوه بر عضله هدف، بر نواحی دیگر نیز وارد شود. مزیت این امر این است که چربی‌سوزی در ناحیه گسترده‌تری رخ می‌دهد. اما از سوی دیگر، به دلیل احتمال اجرای اشتباه حرکات، خطر آسیب‌دیدگی افزایش می‌یابد. در ادامه، انواع دستگاه بدنسازی وزنه آزاد را بررسی می‌کنیم.

اچ وزنه آزاد

انواع دستگاه بدنسازی
دستگاه اچ وزنه آزاد یک دستگاه بدنسازی ایده‌آل است که می‌تواند عضلات پشت و زیر بغل را تقویت کند، بدون آن که کوچک‌ترین فشاری بر روی کمر و ستون فقرات وارد نماید. دستگاه اچ وزنه آزاد عضلات پشت را هدف قرار می‌دهد و قدرت بالاتنه را بهبود می‌بخشد.

تی‌بار وزنه آزاد

انواع تجهیزات بدنسازی
این وسیله بدنسازی به این علت «تی‌بار» خوانده می‌شود که در هنگام انجام حرکت، بدن ورزشکار به شکل حرف T درمی‌آید. ورزشکاران از این حرکت برای تقویت عضلات میانی و بالایی کمر، و عضلات بازو و شانه استفاده می‌کنند. تقویت عضلات لت (لاتیسموس) هدف اصلی تی‌بار وزنه آزاد است.

پرس سینه

انواع تجهیزات بدنسازی
پرس سینه وزنه آزاد برای تقویت بالاتنه مورد استفاده قرار می‌گیرد و عضلات سینه، شانه‌ها و سه‌سر (بازو) را درگیر و پرورش می‌دهد. پرس سینه بخشی از تمرینات قدرتی بالاتنه یا تمرینات عضله‌سازی است.

پرس بالا سینه

انواع دستگاه بدنسازی
پرس بالا سینه مشابه پرس سینه است با زاویه‌ای بین 30 تا 45 درجه. این شیب اندک باعث تغییر فشار از قفسه سینه به بالای سینه می‌شود. عضلات هدف در پرس بالا سینه، ناحیه بالای قفسه سینه و شانه‌ها هستند.

دستگاه پرس زیر سینه

انواع دستگاه های بدن سازی
شیب معکوس در پرس سینه باعث می‌شود فشار از روی قفسه سینه به ناحیه پایینی سینه منتقل شود. پرس زیر سینه بر روی عضلات پایین قفسه سینه و عضلات سه سر بازو تمرکز می‌کند و باعث تقویت آنها می‌شود.

ساق پا وزنه آزاد

انواع وسیله های بدنسازی
دستگاه بدنسازی ساق پا وزنه آزاد، یکی از بهترین وسایل ورزشی برای ورزشکارانی است که می‌خواهند عضلات ساق پای خود را تقویت کنند و به آن ظاهری عضلانی ببخشند. عضلات هدف در ساق پا وزنه آزاد، عضله چهارسر ران، عضلات همسترینگ، عضلات کشاله ران و عضلات سرینی هستند. هنگام کار با دستگاه باید حرکات را کنترل شده انجام داد و در صورت فشار بیش از حد به زانوها، آنها را کمی خم کرد.

پشت پا وزنه آزاد

انواع دستگاه های بدنسازی
پشت پا وزنه آزاد یکی دیگر از دستگاه‌هایی است که باعث تقویت پایین‌تنه می‌شود. عضلات اصلی درگیر در پشت پا وزنه آزاد، عضلات همسترینگ هستند. اما عضلات دیگری نیز به طور غیرمستقیم در این حرکت تقویت می‌شوند که عبارتند از عضلات سرینی و ساق پا.

جلو پا وزنه آزاد

انواع دستگاه بدنسازی
در تمرین با دستگاه جلو پا وزنه آزاد فاصله زیادی بین پاها وجود ندارد. چنانچه پاها به هم نزدیک باشند بخش خارجی عضله چهار سر ران هدفِ تمرین قرار می‌گیرد. در صورتی که فاصله پاها بیشتر شود بخش داخلی چهار سر ران بیشتر درگیر می‌شود.

پرس پا وزنه آزاد خوابیده

انواع وسایل بدنسازی
پرس پا وزنه آزاد خوابیده برای تقویت عضلات ران مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه در جهت عکس دستگاه هاگ اسکوات یا پرس پا ایستاده عمل می‌کند. هنگام استفاده از این دستگاه، بدن در سمت پایین و پاها بالا قرار می‌گیرند. عضلات هدف در پرس پا خوابیده، چهار سر ران، عضلات سرینی، همسترینگ و ساق پا هستند. پرس پا وزنه آزاد خوابیده حرکتی اختصاصی برای حجیم کردن کلی ران است و نباید انتظار تفکیک کردن ماهیچه‌ها را از آن داشت.

هاگ پا

انواع دستگاه های بدنسازی
هاگ پا یکی از بهترین حرکات چند مفصلی برای تقویت پاها است. محل قرارگیری پاشنه پا تعیین می‌کند که کدام عضلات درگیر شوند. عضله هدف این حرکت، چهار سر ران، و عضلات کمک‌کننده، همسترینگ (پشت پا)، سرینی (باسن)، نعلی ، دوقلو ساق پا و میان‌تنه (core) هستند. این حرکت برای افراد مبتدی بسیار مناسب است.

هاگ پا با نام‌های دیگری از جمله هاگ اسکوات با دستگاه، هاگ پا دستگاه، و هاگ اسکوات نیز شناخته می‌شود.

جلو بازو وزنه آزاد

انواع دستگاه های بدن سازی
جلو بازو وزنه آزاد به منظور افزایش قدرت بازو، بر روی عضلات دوسر بازو تمرکز می‌کند. همچنین این دستگاه می‌تواند ناهماهنگی دوسر بازویی (کوچک و بزرگ) را برطرف کند.

پشت بازو وزنه آزاد

انواع دستگاه های بدن سازی
دستگاه پشت بازو وزنه آزاد که به آن پشت بازو دیپ هم گفته می‌شود، به منظور فشار بر عضلات پکتورال و سه سر طراحی شده و در نتیجه عضلات سه سر را برای بهبود قدرت بازو هدف قرار می‌دهد.

میز سرشانه از جلو و عقب

 

انواع دستگاه های بدن سازی
میز سرشانه یک پلتفرم چند کاره برای تمرینات مختلف بالاتنه، از جمله تمرینات شانه و بازو است. با استفاده از این وسیله ورزشی، می‌توان با وزنه، دمبل و هالتر، عضلات شانه و سرشانه را تقویت کرد. تفاوت بین میز و دستگاه در این است که میز، تمرین با دمبل، هالتر و یا وزنه را امکان‌پذیر می‌سازد، ولی دستگاه، خود دارای وزنه و سیستم حرکتی است که برای افراد مبتدی یا تازه از مصدومیت رها شده مناسب‌تر است.

زیر بغل کششی

زیر بغل کششی وزنه آزاد برای تقویت عضلات پشت و زیربغل طراحی شده است.عضلات اصلی درگیر در این تمرین، عضلات پشتی لاتیسموس در قسمت بالایی هستند. تقویت همین عضلات است که به ایجاد فرم هفتی شکل کمر کمک می‌کند.

انواع وسایل بدنسازی

میز پرس سرشانه

تمرین با این وسیله ورزشی، عضلات دلتوئید در شانه‌ها را تقویت می‌کند تا قدرت عضلات بالایی بدن را بهبود بخشد. اگر دست‌ها به اندازه عرض شانه باز باشند، عضله دلتوئید قدامی بیشتر درگیر می‌شود. اما اگر فاصله دست‌ها بیشتر از عرض شانه باز باشد، عضله سه سر بازویی کمترین فشار را متحمل می‌شود و خطر آسیب‌دیدگی مفصل شانه افزایش می‌یابد.

انواع وسایل بدنسازی

دستگاه قدرتی یا ایستگاهی

دستگاه‌های بدنسازی یا همان ایستگاه‌های بدنسازی، یکی دیگر از انواع دستگاه بدنسازی هستند که برای انجام تمرینات یک یا چند گروه از اندام‌ها ساخته شده‌اند. دستگاه‌های بدنسازی معمولاً در تمام سالن‌های بدنسازی وجود دارند و طیف گسترده‌ای از تمرین‌های قدرتی را، در یک ایستگاه، ارائه می‌دهند.

این وسایل ورزشی، به منظور کارایی بیشتر و تطبیق با نیازهای تمرینی گوناگون، اغلب اجزای قابل تنظیم دارند. به عنوان مثال، دستگاه قفسه سینه این قابلیت را دارد که با تغییر ساده اجزای آن، برای تقویت عضلات کمر نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

معمولاً تمام دستگاه‌های قدرت موجود در سالن بدنسازی، وزنه‌های قابل تنظیم دارند که به کاربر امکان می‌دهند متناسب با سطح آمادگی بدنی و اهداف تناسب اندام خود، وزنه مناسب را انتخاب کند.

ایستگاه‌های قدرت برای افرادی که سابقه تمرینی کمتری دارند، و کسانی که تازه از مصدومیت رها شده‌اند، نسبت به وزنه آزاد انتخاب بهتری هستند. زیرا کار کردن با دستگاه‌های بدنسازی با خطر آسیب‌دیدگی و مصدومیت کمتری همراه است.

یکی از تفاوت‌های دستگاه بدنسازی با ماشین وزنه آزاد این است که در دستگاه بدنسازی از سیم‌کش استفاده می‌شود در حالی که تمرین با دستگاه وزنه آزاد نیازمند اکسسوری‌هایی همچون هالتر، وزنه بشقابی و دمبل است. با این حال تفاوت اصلی دستگاه بدنسازی با وزنه آزاد نه در نوع تجهیزات مورد استفاده در تمرینات، بلکه در کاربرد آنها است.

همچنین دستگاه بدنسازی طوری طراحی می‌شود که بیشتر بر یک عضله خاص تمرکز می‌کند و در مقایسه با وزنه آزاد، کمتر عضلات جانبی را درگیر می‌نماید.

در ادامه، ایستگاه‌های قدرتی را، که معمولاً در سالن‌های بدنسازی به «دستگاه» معروف هستند، معرفی می‌کنیم.

کراس آوِر

انواع تجهیزات بدن سازی
دستگاه کراس آور در رده تجهیزات چند منظوره قدرتی و کششی قرار می‌گیرد. این دستگاه از یک فریم فلزی بزرگ تشکیل شده که به وزنه و سیم‌کش مجهز شده است و تمرین با سیم‌کش، عضلات سینه‌، بازو و پشت بازو را هدف قرار می‌دهد. دستگاه کراس آور توانایی انجام تمرین‌های متفاوتی مانند نشر خم، زیر سینه، جلو بازو ایستاده و پشت بازو ایستاده را برای ورزشکاران فراهم می‌کند.

کراس آور به کاربران اجازه می‌دهد تا تمرینات مختلفی را که با کابل انجام می‌شوند، برای هدف قرار دادن گروه‌های مختلف عضلانی انجام دهند.

دستگاه اسمیت

انواع دستگاه های بدن سازی

دستگاه اسمیت امکان اجرای حرکاتی مثل اسکوات یا تمرینات وزنه‌برداری را، که به صورت عمودی با هالتر انجام می‌شوند، به شکلی ایمن و کنترل‌شده برای کاربران فراهم می‌کند.

دستگاه پشت پا

انواع دستگاههای بدنسازی

دستگاه پشت پا برای تقویت عضلات همسترینگ طراحی شده است. طراحی این دستگاه طوری است که از کمر حمایت می‌کند و فشاری بر آن وارد نمی‌شود.

دستگاه جلو پا

انواع لوازم بدنسازی
دستگاه جلو پا یک دستگاه اختصاصی برای تقویت عضلات چهار سر ران است که با وجود ظاهر بزرگش، فقط مفصل زانو را تقویت می‌کند. در واقع دستگاه جلو پا فقط برای تقویت عضلات چهار سر ران، و به طور کلی ورزش‌هایی که نیاز به عضلات چهار سر ران قوی دارند، طراحی شده است.

دستگاه جلو بازو لاری

انواع دستگاه های بدنسازی
برای تقویت عضلات دوسر بازو بسیار کاربرد دارد. دستگاه جلو بازو لاری برای افزایش قدرت بازوها، عضلات دو سر بازو را هدف قرار می‌دهد. کار با دستگاه بسیار آسان است و احتمال اشتباه انجام دادن و یا مصدومیت بسیار اندک است.

دستگاه پارالل بارفیکس

انواع تجهیزات بدنسازی
دستگاه پارالل بارفیکس یکی از پرکاربردترین دستگاه‌های بدنسازی است. نکته جالب درباره پارالل بارفیکس این است که تمرین با آن با وزن بدن انجام می‌شود. این دستگاه، گروه‌های مختلف عضلانی از جمله شانه‌ها، عضلات تثبیت‌کننده کمر، ماهیچه‌های سه سر بازو در پشت بازو و عضلات زیر سینه را درگیر می‌کند. دستگاه پارالل بارفیکس برای رشد و بهبود قدرت بالاتنه عالی است. انجام تمرینات مختلف در ناحیه شکم و زیر شکم مثل کرانچ خلبان، و همچنین هدف قرار دادن عضلات بازو و ساعد، از قابلیت‌های دیگر این دستگاه است.

دستگاه خیاطه (داخل ران، خارج ران)

انواع لوازم بدنسازی
دستگاه دو کاره داخل ران/ خارج ران یا دستگاه خیاطه، یکی از دستگاه‌های مهم در بدنسازی محسوب می‌شود. این دستگاه هم عضلات سرینی کوچک و بزرگ و عضلات ران، و هم عضلات داخل پا و ساق پا را تقویت می‌کند. در واقع دستگاه خیاطه، عضلات اِداکتور و اِبداکتور ران را برای بهبود قدرت ساق پا، هدف قرار می‌دهد.

بیشتر بدانید: اصطلاحات بدنسازی

دستگاه قایقی

انواع وسایل بدنسازی

ماهیچه‌های پشت به خصوص عضلات لاتیسموس دورسی و لوزی را تقویت می‌کند. کارایی این دستگاه مشابه دستگاه زیر بغل اچ است و تنها ظاهر آنها متفاوت است.

دستگاه زیر بغل اچ

انواع دستگاه های بدن سازی

ماهیچه‌های پشت به خصوص عضلات لاتیسموس دورسی و لوزی را تقویت می‌کند. کارایی این دستگاه مشابه دستگاه قایقی است و تنها ظاهر آنها متفاوت است.

دستگاه فلای سینه

انواع ماشین های بدنسازی
دستگاه فلای سینه به منظور درگیر کردن قسمت داخلی سینه استفاده می‌شود. تمرکز فشار در کار با این دستگاه، روی عضله سینه (قفسه سینه) است. بخش جلویی سرشانه (دلتوئید قدامی) ، عضله سه سربازو (پشت جلو بازو) و عضلات ساعد هم از عضله‌های دیگری هستند که هنگام تمرین با دستگاه فلای سینه درگیر می‌شوند.

دستگاه لت عمود

انواع ماشین های بدنسازی
به کاربران اجازه می‌دهد تا حرکات کششی و تمرینات قدرتی را برای هدف قرار دادن عضلات پشت انجام دهند. تمرکز دستگاه لت عمود بر عضلات زیر بغل است. دلتوئید خلفی هم از عضلات کمکی درگیر در تمرین با دستگاه لت عمود است.

دستگاه بدنسازی چند کاره

انواع تجهیزات بدنسازی

این دستگاه‌ها به صورت ترکیبی از چند ایستگاه گوناگون ساخته می‌شوند و می‌توانند طیف گسترده‌ای از تمرینات را پوشش دهند. دستگاه‌های بدنسازی چند کاره اغلب شامل اجزایی مانند لت عمود، پرس پا، پرس سینه و… است.

نیمکت و میز بدنسازی

تجهیزات نیمکت و میز بدنسازی، یک پلتفرم همه کاره برای انواع تمرینات فیتنس، از جمله تمرینات قدرتی، تمرین با اکسسوری و تمرینات مبتنی بر وزن بدن را فراهم می‌کند. در ادامه با معروف‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزات میز و نیمکت بدنسازی آشنا می‌شوید.

حتما بخوانید: فیتنس چیست ؟

شنا سوئدی

دستگاه بدنسازی

یک پلتفرم پایدار برای انجام تمرین شنا سوئدی فراهم می‌کند. شنا سوئدی تمرینی است که عضلات بالاتنه را درگیر می‌کند و با وزن بدن انجام می‌شود.

نیمکت ساده

نیمکت ساده بدنسازی

برای تمرینات مختلف که با وزن بدن یا با دمبل، هالتر و سایر اکسسوری‌ها انجام می‌شوند کاربرد گسترده دارد.

پارالل بارفیکس

انواع دستگاه بدنسازی

یکی دیگر از انواع دستگاه بدنسازی است و به طور خاص، عضلات شکم را هدف قرار می‌دهد. اما در مجموع قدرت عضلات میانی بدن را بهبود می‌بخشد.

نیمکت پشتی‌دار

نیمکت بدنسازی

به واسطه داشتن تکیه‌گاه، امکان اجرای حرکات و تمریناتی مانند استپ آپ، اسکوات تک پا و تمرینات گوناگون با دمبل نشسته را فراهم می‌کند.

نیمکت کرانچ

نیمکت کرانچ

نیمکت کرانچ به طور اختصاصی برای هدف قرار دادن عضلات شکم و انجام تمرینات عضلات میانی طراحی شده است. حرکت شکم یا همان دراز و نشست، و انواع حرکات کرانچ مثل کرانچ پهلو یا کرانچ پا قیچی، روی نیمکت کرانچ قابل انجام هستند.

نیمکت کرانچ در بازار به نیمکت دراز و نشست نیز شناخته می‌شود.

نیمکت مدرج

انواع لوازم بدنسازی

زوایای مختلفی را برای تمریناتی مانند پرس دمبل، فلای سینه و کرانچ ارائه می‌دهد. تغییر زاویه سطح نیمکت، بر افزایش یا کاهش فشار در حین تمرین تأثیر می‌گذارد.

فیله کمر 45 درجه

دستگاه فیله کمر

این وسیله بر تقویت عضلات کمر و بهبود وضعیت بدن تمرکز دارد. نکته بسیار مهم درباره نیمکت فیله کمر این است که حتماً باید از مربی، روش درست و اصولی تمرین با آن را یاد بگیرید وگرنه احتمال این که به کمر خود صدمه جدی بزنید وجود دارد.

توجه داشته باشید که ممکن است نام بعضی از این تجهیزات را در ماشین وزنه آزاد یا دستگاه بدنسازی نیز آورده باشیم. به عنوان مثال، پارالل بارفیکس هم دستگاه بدنسازی است و هم در دسته نیمکت و میز قرار می‌گیرد. اما دستگاه پارالل بارفیکس با ساز و کار وزنه و سیمکش کار می‌کند، در حالی که پارالل بارفیکس به عنوان نیمکت، فاقد وزنه و سیمکش است و تمرین با آن، تنها با وزن بدن انجام می‌شود.

خرک جلو آینه

خرک جلو آینه یا خرک هالتر از تجهیزات قدیمی باشگاه محسوب می‌شود که در تمام باشگاه‌های بدنسازی یافت می‌شود. خرک جلو آینه به عنوان یکی از تجهیزات ضروری در حرکات جلو بازو، اسکوات و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به علاوه، به کمک خرک هالتر می‌توان تمریناتی مانند جلو بازو، جلو بازو لاری و… را نیز انجام داد. بسیاری از تجهیزات نیمکت و میز بدنسازی قابلیت ترکیب‌شدن با یکدیگر را دارند. اگر یک نیمکت مدرج و یا نیمکت ساده به دستگاه خرک جلو آینه اضافه شود، می‌توان با آن حرکت پرس سینه هالتر را نیز انجام داد.

اکسسوری (تجهیزات جانبی)

علاوه بر انواع دستگاه بدنسازی، لوازم جانبی مختلف می‌توانند تمرینات شما را بهبود بخشند و دست شما را برای تنوع بخشیدن به تمریناتتان بازتر بگذارند. در ادامه این بخش، مهم‌ترین اکسسوری‌های بدنسازی را معرفی می‌کنیم.

دمبل

دمبل ها، وزنه‌های کوچک چند منظوره‌ای هستند که برای تمرینات قدرتی گوناگون از آنها استفاده می‌شود. دمبل‌ها از سبک تا سنگین درجه‌بندی می‌شوند و با این که کوچک هستند، می‌توان از آنها برای اجرای حرکات قدرتی سنگین هم استفاده کرد.

هالتر

انواع وسایل بدنسازی

هالتر میله فلزی بلندی است که برای تمرینات ترکیبی مانند اسکات، ددلیفت و پرس نیمکت استفاده می‌شود.

وزنه بشقابی

وزنه های بشقابی

وزنه‌های بشقابی وزنه‌های گردی هستند که از سبک تا سنگین درجه‌بندی می‌شوند. این وزنه‌ها، برای افزایش مقاومت، روی هالتر و ماشین‌های وزنه آزاد سوار می‌شوند. ورزشکار می‌تواند مقاومت مورد نظر خود را با اضافه و کم کردن وزنه‌های بشقابی در هالتر یا ماشین وزنه آزاد، تنظیم نماید.

توپ تمرینی

توپ های تمرینی

مهم‌ترین کاربرد توپ تمرین، افزایش تعادل و همچنین تقویت و استقامت عضلات میانی بدن است.

کش

اکسسوری های بدنسازی

کش تمرین، مجموعه‌ای از یک کش مقاوم و دسته‌های پلاستیکی است. ویژگی جالب کش این است که در طول تمرین، مقاومت متغیری ایجاد می‌کند که منجر به تقویت گروه‌های مختلف عضلانی می‌شود.

میله EZ

هالتر خم

نسخه تاب‌دار هالتر، که به طور خاص برای هدف قرار دادن عضلات دوسر بازو طراحی شده است. خمیدگی میله باعث می‌شود هنگام اجرای حرکت جلو بازو، مچ دست حالت طبیعی‌تری داشته باشد و فشار و درد کمتری به مچ دست و آرنج وارد شود.

کتل بل

بدنسازی

وزنه‌ای کروی شکل که به طور یکپارچه به دسته متصل شده است. کتل بل برای تمرینات پویا مانند سویینگ، لانج، ددلیفت، اسکوات و… مناسب است.

فوم رول

دستگاه های بدنسازی

فوم رول وسیله‌ای است که برای ماساژ عضلات و ریکاوری بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات، مهم‌ترین کاربرد فوم رول است.

استپ

انواع لوازم جانبی بدنسازی

استپ، سکوهای قابل حملی هستند که در ایروبیک، تمرینات پلایومتریک و تمرینات قدرتی استفاده می‌شوند.

دستگاه مسگری

دستگاه مسگری یک وسیله شناخته شده و کارآمد به منظور درگیر کردن پهلوها است. دستگاه مسگری از یک صفحه دایره‌ای شکل تشکیل شده که می‌تواند حول محور عمودی به صورت 360 درجه بچرخد. کاربر پای خود را روی صفحه قرار می‌دهد، دسته دستگاه را نگه می‌دارد و کمر خود را تا 90 درجه به چپ و 90 درجه به راست می‌چرخاند. با این کار، فشار بر پهلوها وارد شده و چربی‌سوزی در این نواحی با شدت بیشتری انجام می‌شود.

نکته بسیار مهم در هنگام کار با دستگاه مسگری این است که حتماً باید زانوها را تا حدی خم کرد تا به کمر فشار وارد نشود. دستگاه مسگری در دو نوع یک طرفه و دو طرفه طراحی و ساخته می‌شود. نوع یک طرفه یا ایستاده، همان دستگاه مسگری معمول است. دستگاه مسگری دو طرفه شامل مسگری ایستاده و مسگری نشسته است. در دستگاه مسگری نشسته، به جای صفحه چرخان، صندلی چرخان قرار دارد.

کاربر روی صندلی می‌نشیند و به صورت نشسته به چپ و راست می‌چرخد. دستگاه مسگری نشسته برای افرادی که از عوارض مفصلی یا دردهای ناحیه پشت رنج می‌برند، مناسب‌تر است. اما حتماً باید قبل از تمرین، از پزشک خود مجوز بگیرند.

بهترین برند دستگاه‌های بدنسازی

در دنیا شرکت‌های زیادی هستند که وسایل و دستگاه‌های بدنسازی را طراحی و تولید می‌کنند. از بین نام‌های بزرگ جهانی تولیدکننده دستگاه‌های بدنسازی، بادی سالید، استیل فلکس و وی‌مکس به بازار ایران راه یافته‌اند.

در بین نام‌های ایرانی تولیدکننده دستگاه‌های بدنسازی نیز، برند LS Fitness با سه دهه سابقه و تجربه در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات ورزشی، پرچمدار است.

جمع‌بندی لطیفی اسپرت

در این مقاله،انواع دستگاه بدنسازی و کاربردهای آنها را بررسی کردیم. شناخت این دستگاه‌ها، در وهله اول به شما اعتماد به نفس می‌دهد. اگر سابقه تمرین نداشته‌ باشید، یا به‌تازگی تمرین خود را شروع کرده باشید، عدم شناخت انواع دستگاه‌های بدنسازی می‌تواند اعتماد به‌نفس شما را بگیرد و بر کیفیت تمرین شما تأثیر منفی بگذارد.

از سوی دیگر، داشتن شناخت کافی از انواع دستگاه بدنسازی و نام دستگاه های بدنسازی باعث بهبود کیفیت تمرین شما می‌شود. بنابراین در دستیابی به اهداف تناسب اندام بسیار مهم است. فرقی نمی‌کند ورزش‌های قلبی عروقی، تمرینات قدرتی یا ترکیبی از هر دو را انتخاب کنید. باشگاه بدنسازی طیف وسیعی از انواع دستگاه های بدنسازی متناسب با نیازهای شما را ارائه می‌دهد.

دفعه بعد که وارد باشگاه می‌شوید، انواع مختلف تجهیزات موجود را بررسی، و یک برنامه تمرینی متناسب با اولویت‌ها و اهداف تناسب اندام خود را دنبال کنید.


سوالات متداول شما

چه برندی از دستگاه‌های بدنسازی را خریداری کنیم؟

پاسخ این سؤال به اهداف تمرینی شما و روال تمرینتان بستگی دارد. مثلاً این که عادت دارید در خانه تمرین کنید یا در باشگاه.

به طور کلی می‌توان گفت در حال حاضر از بین برندهای موجود در بازار، برندهای LS Fitness ،Body Solid، Steel Flex و V-max باکیفیت‌ترین و بادوام‌ترین دستگاه‌های بدنسازی خانگی و باشگاهی را تولید و عرضه می‌کنند.

امتیاز دهید post

دیدگاهی در مورد “معرفی کامل انواع دستگاه‌ بدنسازی و کاربرد آنها

  1. فرین گفت:

    واقعا مطلب خوبی بود، مث کیفیت دستگاهاتون

    1. مدیر سایت گفت:

      درود بر شما همراه گرامی
      رضایت شما موجب دلگرمی و قوت قلب ماست

  2. ندا گفت:

    سلام
    عرق کردن همون چربی سوزیه؟

    1. admin گفت:

      با درود همراه گرامی . خیر، عرق کردن و چربی سوزی بدن یکی نیستند، تعریق به عنوان یک پاسخ طبیعی برای تنظیم دمای بدن رخ می دهد.

  3. فاطمی گفت:

    خیلی کامل دستگاه های بدنسازی رو معرفی کردید ممنون

    1. admin گفت:

      درود بر شما همراه گرامی
      رضایت شما موجب دلگرمی و قوت قلب ماست

  4. احتشامی گفت:

    دستگاه مسگری جزو کدوم دسته از دستگاههای بدنسازی محسوب میشه؟

    1. admin گفت:

      درود بر شما همراه گرامی.
      دستگاه مسگری با توجه به عملکرد و کاربردش، بیش از آن که جزو دستگاه‌های بدنسازی یا میز و نیمکت بدنسازی باشد، اکسسوری (تجهیزات جانبی) محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *