تردمیل چیست؟ از ابزار شکنجه تا وسیله‌ سلامتی

1402/03/03
49 بازدید
تردمیل چیست

امروزه کمتر کسی است که نداند تردمیل چیست و چگونه بر روند کاهش وزن، ورزش در خانه، و بهبود سلامت تن و روان اثر می‌گذارد. با این حال نظرات ضد و نقیض بسیاری درباره تردمیل وجود دارد. بعضی از این نظرات درست هستند، برخی از آنها به طرزی اغراق‌آمیز دچار خطا هستند، و دسته‌ای نیز برای افراد مبهمند.

امروز لطیفی اسپرت حقایق جالب و مفیدی را درباره تردمیل با شما درمیان می‌گذارد. ابتدا با تاریخچه مختصر تردمیل آشنا خواهید شد. ممکن است برایتان جالب باشد که بدانید این وسیله ورزشی مدرن، در ابتدا چه کاربردی داشته است. در ادامه خواهیم دید که تردمیل چیست و چه انواعی دارد، مزایا و معایب آن کدام است، چگونه در ورزش به کار گرفته می‌شود، چطور در فرایند لاغری و کاهش وزن نقش دارد، نکات مهم استفاده از تردمیل چیست و هنگام خرید تردمیل باید به چه جزئیاتی توجه داشت، و چندین مطلب جالب و خواندنی دیگر.

تا پایان این مطلب با لطیفی اسپرت همراه باشید.

تاریخچه تردمیل

دستگاه تردمیل چیست

تردمیل یک دستگاه ورزشی محبوب است که در سراسر جهان، در بسیاری از باشگاه‌های ورزشی و خانه‌ها یافت می‌شود. تردمیل از زمان پیدایش، مسیری طولانی را طی کرده است. اگر برایتان سؤال است که دستگاه ورزشی تردمیل چیست، می‌خواهیم کمی غافلگیرتان کنیم و بگوییم تردمیل در ابتدا اصلاً وسیله ورزشی نبوده است!

حدود ۲۰۰ سال پیش، مهندسی انگلیسی به نام «ویلیام کیوبِت»، دستگاهی را طراحی کرد که برای تنبیه زندانیان در اردوگاه‌های کار اجباری مورد استفاده قرار می‌گرفت. این دستگاه که «تِرِد ویل» نام داشت، اساس کار تردمیل‌های امروزی را تشکیل می‌دهد. ویلیام کیوبت به خاطر این اختراع، از ملکه انگلستان لقب شوالیه دریافت کرد. در سال ۱۹۰۰، ترد ویل به عنوان ابزاری غیر انسانی شناخته شده، و استفاده از آن در اردوگاه‌های کار اجباری ممنوع شد.

اگر ۲۰۰ سال پیش می‌پرسیدند دستگاه تردمیل چیست، پاسخِ درست، «دستگاه شکنجه» بود. اما امروز تردمیل تبدیل به وسیله‌ای ارزشمند در جهت حفظ سلامتی شده است، که برای بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش وزن و افزایش راندمان تمرینات ورزشی بسیار توصیه می‌شود.

تردمیل چیست؟

تردمیل یک دستگاه ورزشی ثابت و از انواع دستگاه های بدنسازی هوازی است که تجربه راه رفتن، دویدن یا بالا رفتن از پله‌ها و شیب را، بدون آن که واقعاً در یک فضای باز بدوید یا از تپه بالا بروید، برای شما شبیه‌سازی می‌کند. ممکن است بسیاری از کاربران، با این که می‌دانند تردمیل چیست، اما از اجزای تشکیل‌دهنده و عملکرد این اجزا اطلاع نداشته باشند.

تردمیل شامل یک تسمه (نوار نقاله یا نوار گردان) متحرک است که به دور یک محور می‌چرخد و به کاربر اجازه می‌دهد درجا راه برود یا بدود.

کاربر می‌تواند سرعت تسمه را به دلخواه، و متناسب با سطح آمادگی بدنی خود، یا طبق نظر مربی (در صورتی که زیر نظر مربی تمرین می‌کند) تنظیم نماید. بسیاری از تردمیل‌های جدید قابلیت تنظیم شیب (به طور برقی) را نیز دارند.

بیشتر بدانید: انواع دستگاه بدنسازی

انواع تردمیل

تردمیل‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای رفع نیازها و پاسخ به سلیقه‌های گوناگونی طراحی شده‌اند. در ادامه، برخی از رایج ترین انواع تردمیل را بررسی می‌کنیم:

تردمیل دستی یا مکانیکی

تردمیل چیست

تردمیل‌ مکانیکی یا دستی برای حرکت تسمه به تلاش کاربر متکی است. به این معنی که فاقد موتور الکتریکی است و نیازی به اتصال به برق ندارد. بنابراین تردمیل دستی معمولاً مقرون‌به‌صرفه‌تر از تردمیل الکتریکی است. از سوی دیگر، تردمیل‌های مکانیکی از ساز و کار بلبرینگ برخوردارند که حرکت تسمه را آسان‌تر می‌کند و کاربر فشار کمتری را برای حرکت روی تسمه متحمل می‌شود.

در ایران، تردمیل‌های مکانیکی بیشتر در باشگاه‌های بدنسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تردمیل برقی

تردمیل چیست

تردمیل برقی یا الکتریکی، محبوب‌ترین نوع تردمیل است که در بیشتر باشگاه‌ها و خانه‌ها یافت می‌شود. تردمیل الکتریکی با برق تغذیه می‌شود و طیف وسیعی از ویژگی‌ها و امکانات، مانند تنظیمات سرعت و شیب، برنامه تمرینی پیشفرض و نمایشگرهای دیجیتال برای ردیابی پارامترهای مختلف، را ارائه می‌دهد.

تردمیل پزشکی

دستگاه ورزشی تردمیل چیست

تردمیل‌های پزشکی به طور ویژه برای اهداف توانبخشی و آزمایش‌های پزشکی طراحی شده‌اند. این دسته از دستگاه‌های تردمیل اغلب دارای ویژگی‌های ایمنی بیشتری هستند و تحت نظارت متخصصانِ مراقبت‌های بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تست ورزش برای سنجش عملکرد و سلامتی قلب، یکی از آشناترین کاربردهای تردمیل ورزشی را نشان می‌دهد.

تردمیل تاشو

دستگاه تردمیل چیست

 

 

تردمیل‌های تاشو، که عمدتاً از نوع تردمیل‌های برقی هستند، برای کسانی که فضای محدودی دارند مناسب‌ترین انتخاب به‌شمار می‌روند. امروزه تقریباً تمام تردمیل‌های خانگی، تاشو هستند.

تردمیل‌های تاشو این قابلیت را دارند که پس از تمرین، به راحتی جمع شوند. بنابراین نیازی نیست که در ساعات غیر تمرین، فضای زیادی را اشغال کنند.

کاربردهای تردمیل در ورزش

یکی از سؤالاتی که خیلی در فضای مجازی تکرار می‌شود این است که «دستگاه ورزشی تردمیل چیست؟» این سؤال نشان می‌دهد که در نظر بسیاری از افراد، تردمیل نه فقط وسیله‌ای برای کاهش وزن و لاغری، بلکه ابزاری برای ورزش کردن و تجربه سبک زندگی سالم است.

با توجه به این دیدگاه می‌توان گفت که تردمیل‌ها کاربردهای گسترده‌ای در دنیای ورزش پیدا کرده‌اند. این دستگاه‌ها معمولاً از سوی ورزشکاران و مربیان، برای نیل به اهداف مختلف حرفه‌ایِ ورزشی پیشنهاد می‌شوند.

برخی از کاربردهای تردمیل در ورزش عبارتند از:

  1.  تمرین: تردمیل به ورزشکاران اجازه می‌دهد تحت شرایط کنترل‌شده تمرین کنند. این امر آنها را قادر می‌سازد تا روی جنبه‌های خاصی از عملکرد خود، مانند سرعت، استقامت و دویدن روی شیب، کار کنند.
  2. توانبخشی: تردمیل نقش مهمی در روند توانبخشی ورزشکارانی دارد که پس از آسیب دیدگی بهبود می‌یابند. گزینه‌های سرعت و شیبِ قابل تنظیم، قابلیت‌هایی هستند که امکان پیشرفت تدریجی در روند ریکاوری را برای ورزشکار فراهم می‌کنند.
  3. تست عملکرد: از تردمیل در آزمایشگاه‌های علوم ورزشی برای ارزیابی سطح آمادگی جسمانی ورزشکاران، اندازه‌گیری استقامت قلبی عروقی، و تجزیه و تحلیل ساز و کارِ دویدن استفاده می‌شود.

مزایای تردمیل

استفاده از تردمیل به عنوان بخشی از برنامه تناسب اندام شما چندین مزیت دارد. تعدادی از مهم‌ترین مزیت‌های تردمیل اینها هستند:

  • سلامت قلب و عروق: تمرینات منظم روی تردمیل می‌تواند عملکرد اندام‌های قلبی عروقی را بهبود بخشد، قلب را تقویت کند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.
  • کاهش وزن: تمرین با تردمیل، در صورت ترکیب با یک رژیم غذایی متعادل، به سوزاندن کالری و در نتیجه کاهش وزن بیشتر، کمک می‌کند.
  • راحتی و در دسترس بودن: اگر بپرسند بارزترین مزیت دستگاه تردمیل چیست، شاید بهترین جواب، «دسترسی آسان» در تمام شرایط باشد. باران، طوفان و برف می‌توانند موانع جدی پیاده‌روی یا دویدن در فضای باز باشند. از سوی دیگر، رفتن به باشگاه هم همیشه آسان نیست. به‌خصوص وقتی از محل کار به خانه برگشته‌اید و هنوز خستگی یک روز کاری در تن شماست. تردمیل وسیله‌ای است که می‌توانید بدون نگرانی درباره شرایط آب و هوایی یا محدودیت‌ زمانی از آن استفاده کنید.
  • محافظت از مفصل‌ها: ساختار تردمیل طوری طراحی شده است که با فراهم کردن سطحی نرم (نوار گردان)، از وارد آمدن فشار زیاد بر مفاصل کاربر جلوگیری می‌کند. به علاوه، تردمیل‌ها به فنرهایی مجهز هستند که نقش ضربه‌گیر را بازی می‌کنند و تا حد امکان مانع از وارد آمدن فشار بر ساق پا و زانوها می‌شوند.

بیشتر بدانید: فواید و معایب ورزش با تردمیل

معایب تردمیل

تردمیل چیست

هرچند که تردمیل مزایای زیادی دارد، اما خوب است که از معایب بالقوه آن نیز آگاه باشید:

  1.  یکنواختی: دویدن روی تردمیل، ممکن است به دلیل تکرار حرکت و محیط ثابت، برای برخی افراد یکنواخت شود.
  2. درگیری محدود عضلات: تردمیل عمدتاً عضلات پایین تنه، مانند ساق پا، چهارسر ران و همسترینگ را هدف قرار می‌دهد. در نتیجه برای تمرین دادن اندام‌های بالایی بدن، لازم است به تمرینات اضافی با دستگاه‌ها و ابزارهای دیگر روی بیاورید.
  3. فقدان حس تمرین در فضای باز: بعضی از افراد دوست دارند در هنگام ورزش، از مناظر فضای باز، هوای تازه و… لذت ببرند. تمرین با تردمیل، به دلیل ثابت بودن در محیط بسته، کاربر را از چنین لذتی دور می‌کند.

تردمیل برای چه افرادی ممنوع است؟

دستگاه ورزشی تردمیل چیست

تردمیل برای بیشتر افراد بی‌خطر است. با این حال موارد خاصی وجود دارد که باید در آنها جانب احتیاط رعایت شود:

  1.  افراد با شرایط پزشکی خاص: افراد مبتلا به مشکلات قلبی، فشار خون بالا، مشکلات مفصلی یا عوارضی مشابه اینها، باید قبل از استفاده از تردمیل با پزشک خود مشورت کنند.
  2.  زنان باردار: زنان باردار حتماً باید برای آگاهی از این که استفاده از تردمیل، در دوران بارداری برای آنها مناسب است یا خیر، از پزشک خود راهنمایی بگیرند.

اصول صحیح ورزش کردن با تردمیل

برای این که بتوانید از تردمیل خود نهایت استفاده را ببرید و در عین حال، نکات ایمنی تمرین با تردمیل را رعایت کنید، باید بدانید که اصول صحیح ورزش کردن با تردمیل چیست.

نحوه حرکت روی تردمیل چگونه است؟

۱. گرم کردن و سرد کردن: گرم کردن باید شامل حرکاتی مشابه حرکاتِ تمرینِ اصلی باشد، اما با شدت و سرعت بسیار کمتر. بنابراین قبل از شروع تمرین با تردمیل نیز باید برای چند دقیقه، با پیاده‌روی سبک یا دویدن نرم، بدن خود را گرم کنید. به همین ترتیب، بعد از پایان تمرین هم چند حرکت کششی انجام دهید تا ضربان قلب خود را آهسته پایین بیاورید و به حد نرمال برسانید.

بیشتر بخوانید: گرم کردن بدن قبل از ورزش

۲. وضعیت بدنی مناسب: این موضوع بسیار اهمیت دارد که در حین استفاده از تردمیل، حالت بدن خود را درست حفظ کنید. حالت درست قرار گرفتن بر روی تردمیل این است که سر خود را بالا نگه دارید، شانه‌ها را شل کنید و دست‌ها را در وضعیتی راحت قرار دهید. کمر باید صاف و سینه رو به جلو باشد.

اگر ندانید که وضعیت درست ایستادن بر روی تردمیل چیست، ممکن است در حین تمرین آسیب ببینید یا روی دستگاه سر بخورید و نتوانید تعادل خود را به درستی حفظ نمایید.

نکات مهم برای دویدن روی تردمیل

  •  حتماً کفش بپوشید: برای حفظ تعادل روی دستگاه، و همچنین کمتر شدن فشار بر ساق پا، از کفش‌های ورزشی با زیره و کفی مناسب استفاده کنید.
  •  آهسته شروع کنید و به تدریج پیشرفت کنید: اگر در تمرین با تردمیل تازه کار هستید، یا برای مدتی غیرفعال بوده‌اید، با سرعتی که در حد توان واقعیتان است شروع کنید. اصلاً نیازی نیست به بدن خود بیش از حد فشار بیاورید. زیرا این کار نه تنها به کاهش وزن شما کمکی نمی‌کند، بلکه می‌تواند شما را دچار آسیب کند و تا مدتی از تمرین دور نگه دارد. پس همیشه از سرعت و شیب کم شروع کنید و سپس به تدریج، شدت و مدتِ تمرینات خود را افزایش دهید تا از اِعمال فشار بیش از حد بر خود، دوری کنید.

لاغری و کاهش وزن با تردمیل

دستگاه تردمیل چیست

کمی قبل‌تر، در بخش «مزایای تردمیل چیست»، گفتیم که تمرین با تردمیل، در صورت ترکیب با یک رژیم غذایی سالم، می‌تواند ابزار موثری در جهت لاغری و کاهش وزن باشد.
با علم به این نکته مهم، که لاغری موضعی افسانه‌ای بیش نیست، تمرینات منظم با تردمیل می‌تواند با سوزاندن کالری و افزایش سرعت سوخت و ساز (متابولیسم) بدن، به کاهش وزن کلی بدن کمک کند. علاوه بر این، ترکیب تمرینات تناوبی (اینتروال) و تغییر شیب تردمیل می‌تواند کالری‌سوزی را به حداکثر برساند و به تحریک رشد عضلانی کمک کند.

تردمیل کدام قسمت‌های بدن را لاغر می‌کند؟

تمرینات تردمیل در درجه اول، عضلات پایین‌تنه از جمله ساق پا، چهارسر ران، همسترینگ و باسن را هدف قرار می‌دهند. استفاده مداوم از تردمیل، همراه با یک رژیم غذایی متعادل، می‌تواند به تقویت و لاغری این نواحی کمک کند. واضح است که منظور، لاغری موضعی نیست.

نحوه کار با صفحه نمایش تردمیل

دستگاه ورزشی تردمیل چیست

تردمیل‌های مدرن اغلب مجهز به صفحه نمایش‌هایی هستند که پارامترها و ویژگی‌های مختلفی را در رابطه با تمرین نشان می‌دهند. در این زمینه، مفاهیم کلیدی‌ای وجود دارد که بهتر است آنها را یاد بگیرید.

معنی pulse در تردمیل

Pulse در صفحه نمایش تردمیل، نشان دهنده ضربان قلب شما در هنگام ورزش است. Pulse می‌تواند یک شاخص مفید برای شدت تمرین و آمادگی قلبی عروقی باشد. بیشتر تردمیل‌ها، دارای سنسورهای داخلی هستند و به وسیله آنها نبض شما را به طور حدودی اندازه می‌گیرند.

معنی distance در تردمیل

پارامتر distance بر روی صفحه نمایش تردمیل، نشان دهنده مسافت طی شده در طول تمرین است. این پارامتر به شما امکان می‌دهد تخمین بزنید معادل چه مسافتی بر روی تردمیل راه رفته‌اید یا دویده‌اید.
بر اساس پارامتر فاصله، می‌توانید برای تمرینات بعدی خود هدف‌گذاری کنید.

معنی incline روی تردمیل

پارامتر incline، شیب سطح تردمیل را تنظیم می‌کند. شاید برای برخی از افراد سؤال باشد که شیب تردمیل چیست و به چه کاری می‌آید. در پاسخ باید بگوییم که افزایش شیب، بر شدت تمرین می‌افزاید، گروه‌ عضلات بیشتری را درگیر می‌کند و در نهایت کالری سوزی را افزایش می‌دهد.
علاوه بر این، تنظیم شیب می‌تواند شرایط دویدن در فضای باز را شبیه‌سازی کند و موجب بهبود قدرت پاها شود.

مدت زمان استفاده از تردمیل

دستگاه تردمیل چیست

در هر نوبت، چقدر باید با تردمیل تمرین کرد؟ مدت زمان تمرین با تردمیل به سطح آمادگی جسمانی، اهداف تمرین و محدودیت‌ زمانی شما بستگی دارد. افراد مبتدی می‌توانند با زمان‌های کوتاه‌ترِ ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای شروع کنند و به تدریج با بهبود تناسب اندام، مدت زمان تمرین را افزایش دهند. کارشناسان معتقدند حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی در هفته با شدت متوسط می‌تواند برای اکثر افراد مفید و کارآمد باشد.

نکات مهم خرید تردمیل

تردمیل کالایی نیست که بخواهید هر چند وقت یک بار آن را عوض کنید. بنابراین بهتر است هنگام خرید تردمیل به چند نکته توجه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

  1. بازه قیمتی: محدوده بودجه خود را تعیین کنید و به دنبال تردمیل در همان بازه قیمتی باشید.
  2. فضای در دسترس: می‌خواهید تردمیل را در کجا قرار دهید؟ در باشگاه، خانه، اتاق خواب یا یک اتاق اختصاصی که فقط مخصوص ورزش در خانه است؟ حتماً از قبل، فضایی که برای تردمیل در نظر گرفته‌اید را اندازه‌گیری کنید و هنگام خرید، تردمیلی با ابعاد متناسب با فضای پیش‌بینی شده انتخاب نمایید.
  3. ویژگی‌ها و مشخصات: از تردمیل چه انتظاراتی دارید؟ ویژگی‌های مد نظر خود، مانند سرعت، آپشن تنظیم شیب، تمرینات پیش‌فرض (بسیاری از تردمیل‌ها به صورت پیش‌فرض چندین برنامه تمرین از پیش‌ تعیین شده به شما ارائه می‌کنند)، امکانات ایمنی، قابلیت‌های صفحه نمایش و…، را ارزیابی کنید و هنگام خرید به آنها توجه نمایید.

بهترین مارک تردمیل در بازار چیست؟

آنچه در بخش قبل درباره نکات مهم خرید تردمیل بیان شد، در کنار عواملی که آنها را معرفی خواهیم کرد، می‌توانند ما را به بهترین مارک‌ها و برندهای تردمیل در بازار هدایت کنند.

هنگام انتخاب تردمیل، عواملی مانند نظرات مشتریان، گارانتی، خدمات پس از فروش، نصب رایگان و ویژگی‌های خاصی که با نیازهای مشتری سازگار است، نقش دارند.

هر برندی که این گزینه‌ها را به مشتری‌های خود عرضه کند، می‌تواند برند قابل اعتماد و برتر بازار لقب بگیرد.

برندهای LS Fitness و V-max از تمام شرایط و ویژگی‌هایی که برشمردیم برخوردارند.

جمع‌بندی لطیفی اسپرت

تردمیل، از خاستگاه خود به عنوان نوعی ابزار تنبیهی تا تبدیل شدن به یک دستگاه ورزشی همه کاره با مزایای بسیار، راه درازی را پیموده است. آگاهی از انواع گوناگون تردمیل، کاربردهای تردمیل در ورزش، و مزایا و ملاحظات استفاده ایمن برای به حداکثر رساندن مزایای تردمیل، ضروری است.

خواه هدف شما بهبود سلامت قلبی عروقی، کاهش وزن یا افزایش عملکرد ورزشی باشد، تردمیل می‌تواند یک بخش ارزشمند از مسیر تناسب اندام شما را تشکیل دهد. به یاد داشته باشید که قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید، بهتر است با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید. به‌خصوص اگر سابقه بیماری یا عارضه خاصی داشته باشید.

اگر اصول صحیح تمرین با تردمیل را رعایت کنید، این وسیله می‌تواند به شما کمک کند تا به اهداف تناسب اندام خود دست یابید و سفر جذاب خودتان به سوی سبک زندگی سالم‌تر را آغاز نمایید.

بهترین نوشیدنی های بعد از تمرین (ریکا...

8 روش افزایش متابولیسم بدن

برنامه بدنسازی مبتدیان (از ماه اول تا...

5 تا از بهترین تمرینات بدنسازی کشتی گ...

5 نکته کلیدی برای بهبود ریکاوری بعد ا...

بهترین چای برای بدنسازان (چربی سوز)

بهترین دستگاه های بدنسازی برای ساخت س...

10 تا از بهترین تمرین های سینه

مزیت تمرینات بدنسازی بوکس

معرفی حرکت پرس سرشانه