انواع رقابت های بدنسازی خانم ها و آقایان

1403/03/04
0 Views
رقابت های بدنسازی

بدنسازی یکی از سخت ترین ورزش هایی است که هر کسی می تواند واردش شود. در این ورزش شما باید نظم,تمرین و رژیم غذایی درستی داشته باشید و در کنار این موارد می بایست به سراغ مصرف مکمل ها هم بروید که امروزه هزینه به نسبت زیادی دارد.البته بسیاری از بدنسازان برتر دنیا به سراغ داروها و آمپول های مختلف هورمونی می روند که ما اصلا چنین چیزی را به افراد معمولی پیشنهاد نمی دهیم.کسانی که می خواهند ورزش حرفه ای را شروع کنند,در ابتدا باید با تمام دسته های این رشته آشنا شوند تا بهترین انتخاب را متناسب با شکل بدن خود داشته باشند.

به طور کلی ما در بدنسازی 6 دسته مختلف داریم که دسته خانم ها تفاوت های زیادی با دسته آقایان دارند.در ادامه این مقاله می خواهیم تمام این دسته ها را بررسی کنیم و ببینیم که هر کدام چه قوانین و پیش نیازهایی دارند.توجه داشته باشید که هر کدام از این دسته ها مانند کلاسیک و تناسب اندام بیکینی یک سری جوایز و شرایط خاصی دارند که همه را بررسی خواهیم کرد.

دسته های مختلف بدنسازی مردان

  1. Men’s Sporth Athlete : این دسته از مسابقات بر اساس فیزیک ظاهری شخص مانند تقارن کامل بدن,شکم صاف و عضلانی (نه خیلی بزرگ) و سایر موارد بررسی می شود.توجه داشته باشید که حجم عضلات در این دسته می بایست کمتر از فیزیک کلاسیک باشد و یک سری قوانین مرتبط با حجم عضلات هم برای این گروه در نظر گرفته می شود.
  2. فیزیک مردان : این نوع از مسابقات تفاوت زیادی با سایر دسته ها دارد و شما باید بدنی به نسبت لاغر و عضلانی داشته باشید.تمرکز اصلی در این ورزش بر روی شانه ها,شکم باریک,سینه های برجسته و بازوها دارد.شرکت کنندگان بر اساس تون عضلات,تقارن بدن و سایر موارد از جمله نحوه ژست گیری مورد قضاوت قرار می گیرند و بیشتر افرادی که به دنبال بدنی کوچک اما عضلانی هستند این رشته را انتخاب می کنند.
  3. فیزیک کلاسیک : این دسته را می توانیم ترکیبی از بدنسازی و فیزیک در نظر بگیریم .این گروه از ورزشکاران بر اساس حجم عضلات و تناسب نقاط مختلف بدن قضاوت می شوند.البته تاکید بر این شده است که کمر باید تا حد ممکن باریک باشد و هارمونی بالاتنه و پایین تنه رعایت شود.به هر حال اگر به دنبال رشته ورزشی هستید که حجم خوبی داشته باشید و هم به عنوان مدل بتوانید فعالیت کنید,پیشنهاد ما فیزیک کلاسیک است.
  4. بدنسازی : این دسته را می توانیم به عنوان مشهورترین و قدیمی ترین در نظر بگیریم.این گروه بر اساس حجم عضلات,میزان تفکیک بودن و تراکم مورد قضاوت قرار می گیرند و بیشتر افرادی که به دنبال بدنی حجیم و عضلانی هستند در این دسته رقابت می کنند.

دسته های مختلف بدنسازی

دسته های مختلف بدنسازی زنان

  1. فیتنس بیکینی : این بخش از بدنسازی بانوان بیشتر بر روی داشتن اندامی لاغر و البته زیبا تمرکز دارد.برای شرکت در این مسابقات شما باید کمری باریک و پایین تنه زیبا و عضلانی داشته باشید که مهمترین معیارها هم باسن,ساق پا و ران ها هستند که در کنار هم یک پایین تنه ایده آل را تشکیل می دهند.در این دسته شرکت کنندگان باید تون عضلانی مناسب,تقارن بدن و زیبایی چشمگیری داشته باشند.این رشته در بین بسیاری از بدنسازان خانم محبوب بوده و اغلب آنها هم در این رشته فعالیت می کنند.
  2. فیگور (شکل بدن) : در دسته فیگور شما باید حجم عضلات بیشتری داشته باشید و عضلات هم تا حد زیادی تفکیک شده باشند.البته تفاوت این مورد با فیتنس بیکینی در این است که بالاتنه (سرشانه ها,بازو ها و پشت) از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و شما باید کمر به نسبت باریکی هم داشته باشید.پس اگر به دنبال یک بدن بزرگ و عضلانی تر هستید,بهتر است به سراغ این رشته از بدنسازی بروید.نکته آخر هم اینکه هماهنگی عضلات بدن و داشتن تقارن یکی از مهمترین پیش نیازهای این دسته به حساب می آید.
  3. فیزیک زنان : این دسته را می توانیم عضلانی ترین و شاید سخت ترین دسته حساب کنیم که ژست و فیگور گرفتن در آن از امتیاز بالایی برخوردار است.البته علاوه بر این موارد شما باید تون عضلانی و تناسب را رعایت کنید که کار بسیار سختی به نظر می رسد.به هر حال اگر به دنبال ساختن یک بدن عضلانی و مشخص تر هستید,فیزیک زنان می تواند انتخاب عالی برایتان باشد.
  4. Wellness : این دسته را می توانیم جدیدترین دسته بدنسازی در نظر بگیریم که بیشتر بر روی عضلات پایین تنه از جمله باسن,ساق پا و ران ها تمرکز دارد.البته داشتن تقارن در بدن یکی از مهمترین معیارهای انتخاب در این دسته به حساب می آید.این دسته بیشتر برای کسانی مناسب است که به دنبال یک بدن سالم و نه چندان عضلانی و تفکیک شده هستند.تفاوت این دسته با فیتنس بیکینی در این است که تمرکز اصلی بیشتر بر روی تفکیک شده بودن عضلات پایین تنه (همسترینگ و باسن) بوده و در دسته بیکینی دقیقا برعکس است (تفکیک عضلات بالاتنه).

نتیجه گیری

همانطور که در ابتدا هم گفته شد,برای رقابت در چنین دسته هایی شما باید زمان و البته هزینه زیادی کنید و بر اساس فیزیک بدنی خود,یکی از دسته ها را انتخاب کنید.از طرفی هر دسته نیاز به یک سری موارد دارد که شما نمی توانید تمام این ها را در یک بدن جمع کنید و چنین چیزی امکانپدیر نیست (برای مثال دسته بیکینی با Wellness هیچ ربطی به یکدیگر ندارند).برای رسیدن به هدف خود باید یک رژیم غذایی درست,تمرین حرفه ای و مصرف مکمل داشته باشید تا بتوانید در کوتاه ترین زمان به بدن ایده آل خود برسید.

نکته ای هیچکس به شما نمی گوید این است که برای موفقیت در مسابقات بدنسازی,شما باید علاوه بر بدن ذهن خود را نیز آماده کنید و پرورش دهید.چرا که یک بدن برنه در ابتدا نیاز به ذهن برنده دارد و شما باید بتوانید با فشارهای وارده به خوبی کنار بیایید و دست از تمرین نکشید.قبل از شروع تمرین حرفه ای بهتر است در ابتدا با یک مربی و پزشک تغذیه مشورت داشته باشید تا تمام موارد مورد نیاز برای شروع کار را به شما بگویند (از جمله انتخاب دسته ورزشی و مکمل ها + رژیم غذایی) که متاسفانه بسیاری از دوستان این نکات را در نظر نمی گیرند و به سراغ مصرف هر نوع غذا و مکملی می روند.

بهترین نوشیدنی های بعد از تمرین (ریکا...

8 روش افزایش متابولیسم بدن

برنامه بدنسازی مبتدیان (از ماه اول تا...

5 تا از بهترین تمرینات بدنسازی کشتی گ...

5 نکته کلیدی برای بهبود ریکاوری بعد ا...

بهترین چای برای بدنسازان (چربی سوز)

بهترین دستگاه های بدنسازی برای ساخت س...

10 تا از بهترین تمرین های سینه

مزیت تمرینات بدنسازی بوکس

معرفی حرکت پرس سرشانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *